17 dec 2019

De verlovingstrends onthuld...

De feestdagen komen eraan. Dat betekent gezellig lang tafelen met de mensen die je nauw aan het hart liggen. Dat betekent lange koude donkere avonden aan de open haard. Dat betekent pakjestijd rond uitbundig versierde kerstbomen. Gezelligheid en liefde alom! Maar wist je dat eindejaar ook dé periode is voor een huwelijksaanzoek? Een derde van de aanzoeken gebeuren rond deze periode.

Aan vrouwen die hun man hints willen nalaten of aan mannen die reeds een magisch moment hebben gepland, maar nog geen verlovingsring in gedachten hebben om mee op de knie te gaan, hieronder dé trends in verlovingsringen! Want niet iedereen verlangt naar de traditionele of klassieke verloving.

Romantische Rosé

Het is opvallend hoe roségouden verlovingsringen hun opmars sinds 2018 volhouden. Ze hebben dan ook een vrouwelijke en soms wat vintage uitstraling wat deze ringen enorm populair maakt.

 1. J&A 1970 - J&A4605-S08337MGHE-RG
 2. Blush - 1155RZI
 3. Blush - 1121RZI

Prachtig Pavé

Schitter, glans en straal. “Diamonds are a girl’s best friend”. De pavé verlovingsringen zijn hot en trending

 1. Blush - 1146BZI
 2. Blush -1145BZI
 3. Solitaire by Dulci Nea - R45028-1
 4. Solitaire by Dulci Nea - RG42950
 5. J&A 1970 - J&A4896-RA0668DH-GG-WG

Knallende kleuren en verrassende vormen

Steeds meer zijn mensen op zoek naar individualiteit en vrijheid. Het is niet per se dat mensen afstappen van tradities, meer dat men eigen tradities maakt. En dat vertaalt zich ook in de keuze van dé ring. De klassieke witte prinsesgeslepen solitair diamant ringen maken plaats voor unieke edelstenengeboortestenen en ongebruikelijke vormen. Van smaragd groen en koningsblauwe saffier tot rozenkwarts. Qua originaliteit en eigenheid geen gebrek.

 1. J&A 1970 - J&A5509-R34582SHE-WG
 2. J&A 1970 - J&A5210-R33047SHE-WG
 3. Bigli - Mini Chloé

Fijne finesse

Ook zien we vaker de keuze voor subtiele finesse. De Solitaire collectie van het Belgische Dulci Nea is om bij weg te smelten. De details spreken voor zich en maken van de ringen uniekeoriginele stuks. 

 1. Solitaire by Dulci Nea - R44236A
 2. Solitaire by Dulci Nea - R2017-3
 3. Solitaire by Dulci Nea - R45768B

Bewust bescheiden

We willen alles! De mooiste, verste reizen. Een duurzame nieuwbouwwoning met alles op en aan. Etentjes waardig aan GaultMillau. De mooiste ring voor de vrouw van je leven. 
Steeds vaker maken jonge koppels de afspraak om geen hoog budget te wijten aan hun relatieringen en zoeken ze zelfs samen de perfecte verlovingsring uit. Zoek je een betaalbaar prijskaartje, maar wil je toch uitstekende kwaliteit? Laat haar blozen met speelse verfijnde 14 karaat gouden verlovingsringen van Blush.
Ook Ti Sento weet te charmeren. Met ware Italiaanse flair ontwerpt Ti Sento speelse ringen die buitengewoon elegant zijn. Je kan ze bovendien gemakkelijk combineren met andere Ti Sento juwelen om je gehele trouwoutfit tot in de puntjes af te werken! Of je nu houdt van modern minimalisme of krachtige kleuren, Ti Sento heeft voor elke vrouw wat wils. Prijs-kwaliteit scoren ze tevens goed. Alle Ti Sento ringen zijn afgewerkt met een rodiumlaagje voor een langdurige glans.

Tip van juwelier Jan Maes

Allemaal fijn en wel die trends, maar sla de basis nooit over. Wij adviseren dat de materiaalkeuze van cruciaal belang is. Lees ook onze blog over goud.
Ben jij geen trendspotter en op zoek naar tijdloze perfectie? Dan is de standaard diamanten en platina verlovingsring dé klassieker om het hand van je geliefde te vragen.

Jan Maes heeft jullie heel wat moois te bieden binnen dit liefdevolle segment. Van tijdloze elegantie tot hip en on trend! Voor elke smaak en elk budget kan je terecht bij juwelier Jan Maes.
Snuister online door de collecties van BlushDulci NeaJ&A, en zo veel meer! Er is niet iets ‘goed’ of ‘fout’. De keuze van de ring is naar smaak en droom van je bride-to-be! 

Heb je toch liever persoonlijk advies, contacteer ons via het contacformulier of kom langs in onze winkels te Sint-Niklaas, Wijnegem of Oostende. We helpen je met veel plezier een unieke, persoonlijke ring te vinden voor die speciale gebeurtenis.

Alvast gefeliciteerd met jullie toekomstige verloving én fijne feestdagen!
Vanwege het gehele Jan Maes team