31 jan 2020

De perfecte trouwring in het beste materiaal

Kiezen jullie voor traditionele gouden trouwringen of laten jullie je verleiden door een ander materiaal? Kies voor goud, zilver, platina, palladium, staal, titanium of een combinatie. Voor elke smaak en elk budget is er een perfecte trouwring te vinden!

Juwelier Jan Maes informeert en adviseert je graag bij de keuze van jullie trouwringen. Het is dan ook een zeer belangrijke keuze, want het is dé ring die je een leven lang zal dragen.

Goud

Het traditioneel meest gekozen edelmetaal goud is zeer waardevol en blijft altijd mooi. De glanzend gele kleur kan door toevoeging van andere metalen zoals koper, zilver of palladium om een rosé of witte kleur krijgen. Het champagnekleurig goud wordt wit gemaakt door een rhodium laagje rondom het goud. Het aantal karaat goud heeft een invloed op de kleur en de waarde van de ring. Zo bevat 18 karaat 75% puur goud en 14 karaat 58.5%. Zuiver goud is erg zacht. Zo zacht dat het in zijn puurste vorm 24K niet vaak voorkomt, dit is te gevoelig aan krassen en vervorming. Goud wordt met andere materialen gecombineerd om het harder en duurzamer te maken. Goude ringen kan je ten alle tijden laten oppoetsen.

Gouden trouwringen vind je bij deze merken:
Amici | AuroDesign | Mémoire | Tessina |Traditions

Zilver

Op zoek naar een budgetvriendelijk kwaliteitsmateriaal? Dan is zilver iets voor jullie! Vooral bij jonge geliefden is zilver erg populair. Het is een goed bewerkbaar metaal. Meestal worden zilveren juwelen met een rhodium laagje afgewerkt om oxidatie tegen te gaan zodat ze niet dof of zwart worden. Zilver is een zacht metaal, krasjes door het dragen zijn onvermijdelijk. Gelukkig kunnen ook zilveren juwelen steeds opgepoetst worden voor een splinternieuw effect.

Ontdek onze zilveren ringen van: Amici | Trésor | Viventy

Platina

Een ring die voor eeuwig en altijd dezelfde kleur behoudt? Kies voor het prestigieuze edelmetaal platina! Dit pure materiaal heeft een zilverwitte kleur en is moeilijker bewerkbaar in vergelijking met goud. Toch wordt platina bijna altijd in zijn meest pure vorm gebruikt en bewerkt. Omdat platina een hogere dichtheid dan goud heeft, voelt een platina ring zwaarder aan. Platina ringen krassen ook veel minder snel. Indien nodig kunnen ook Platina juwelen makkelijk als nieuw opgepoetst worden. 

Alle ringen uit de Traditions collectie kunnen in platina gemaakt worden.

Palladium

Ook ringen uit palladium behouden altijd dezelfde zachte zilverwitte kleur! Palladium behoort tot de groep van platina edele metalen. Het is een erg moeilijk bewerkbaar metaal en wordt bijna nooit puur gebruikt. Je vindt het meestal terug in combinatie met andere materialen, palladium kan geelgoud wit maken. De krasvastheid van palladium is erg vergelijkbaar met 18K goud. 

Palladium ringen vind je bij: AuroDesign | Tessina

Edelstaal

Ben je snel allergisch? Dan is edelstaal de oplossing! Het nikkelvrije edelstaal is een sterk, zuiver en mooi metaal. Er bestaan verschillende soorten staal. Trouw- en partnerringen in edelstaal gecombineerd met goud en diamanten zijn sober, robuust, duurzaam en vriendelijk voor je budget. Staal dat gecombineerd wordt met goud bevat wel nikkel en chroom. Edelstaal heeft een grijze kleur. De edelstalen ring is vrijwel geheel krasvast en oxideert niet. 

Amici heeft een groot aanbod stalen ringen.

Black Steel

Kies voor een bijzondere ring in Black Steel, een ander soort staal dan het gewone edelstaal, het behoort tot de titaangroep metalen. Ze ogen stoer en geven uiting aan een speciale lifestyle. In combinatie met een schitterende briljant draag je hiermee een technologisch hoogstandje aan je vinger. Dit materiaal heeft een donkergrijze kleur. De ring wordt diepzwart door de harde laag die gevormd wordt door een stap in het productieproces. Mocht je de ring in 2 snijden dan blijft het middelste deel donkergrijs. Daarom zijn de gravures grijs en niet zwart. Gepolierd biedt zwart staal een zeer hoge weerstand tegen krassen. De matte afwerking is veel gevoeliger.

Black Steel vind je ook in de collecties van Amici terug.

Titanium

Een huidvriendelijke ring met hoog draagcomfort? Dan is Titanium wat je zoekt! Het is een erg sterk en licht metaal. Titanium staat er om gekend niet te irriteren, ideaal voor de gevoelige huid. Vaak wordt titanium gecombineerd met goud en briljanten maar het is ook in zijn pure vorm te verkrijgen. Ideaal voor jonge geliefden die op zoek zijn naar budgetvriendelijke ringen. Ook voor zware handarbeid worden titanium ringen erg op prijs gesteld. Kies je voor een glanzende afwerking dan bekom je een zilverachtig kleur. Bij matte ringen is de kleur donker grijs. Titanium is corrosie- en krasbestendig.

Een titanium trouwring shop je bij AuroDesign.

Shop jullie perfecte ring

Kom gerust langs in één van onze winkels om ons assortiment te bezichtigen. Pas de ringen in hun werkelijke uitvoering om het verschil in de materialen goed aan te voelen. Of snuister online doorheen onze vele merken en bestel veilig en gemakkelijk je ringenpaar in onze webshop.