10 jun 2021

Breitling Super Chronomat

Zwitsers horlogemerk Breitling stelt sinds 1884 hoge eisen voor zichzelf op vlak van esthetiek en prestaties. Bij elke nieuwe lancering bruist de passie voor horlogerie ervan af.

Een vleugje heritage

Het Zwitsers familiebedrijf maakt uitmuntende horloges waarbij innovatie, betrouwbaarheid en design de grootste motivatie zijn. In de begin jaren lanceerde Breitling de innovatieve chronograaf met één drukknop. Na 100 jaar succes introduceert Breitling de terugkeer van de mechanische chronograaf waarop het merk zijn wereldwijde reputatie had opgebouwd. De Chronomat is geboren. Van 1984 tot heden is de collectie niet weg te denken uit het assortiment van Breitling. Mannen én vrouwen die streven naar perfectie in al hun bezigheden, omarmen de Chronomat als levenslange metgezel in tijdsaanduiding. Het ultieme sport-chique horloge beheert de perfecte balans tussen het technische erfgoed van Breitling en stijlvolle designkeuzes.

Super Chronomat

Beladen met grote emotie, herintroduceert Breitling de Chronomat groter en gewaagder dan ooit! De Super Chronomat-serie vult alle wensen in. Zet je status kracht bij met dit veelzijdige sporthorloge dat zowel stevig als stijlvol is. Hoewel deze Chronomat de grootste tot nu toe is, is hij verfijnder en gestroomlijnder. Val moeiteloos op met de Super Chronomat van Breitling. Binnen de collectie vind je twee karakters terug op gebied van stijl en technische specificaties.

Stijl

De herkenbare Rouleaux horlogeband heeft meer dan 100 componenten die bijdragen tot een buitengewoon draagcomfort. De stalen band voelt als zijde op uw pols en is esthetisch subliem. Mag het net wat sportiever? Kies dan voor de variant met de Rouleaux geïnspireerde rubberen band gecombineerd met vouwsluiting. De uni-directioneel roterende lunette, het krasbestendige saffierglas, Super-LumiNova® lichtgevende indexen en wijzers én een schroefkroon en –deksel zijn functionele aspecten, maar natuurlijk in een elegant Breitling jasje. Ze dragen mee bij tot de stevige en stijlvolle look van de Super Chronomat.

Technische specificaties

Binnen de Super Chronomat-reeks kan jij je laten fascineren door twee hoogstaande kalibers. De Super Chronomat is verkrijgbaar met Breitling ’s COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) gecertificeerd Caliber B01, een automatisch gangwerk met gangreserve tot 70 uur en chronograaf. De Super Chronomat met B01 Caliber is waterdicht tot maar liefst 200 meter! Op dit hoogkwalitatief binnenwerk geeft Breitling 5 jaar internationale waarborg.

Of ga jij voor het uitermate gebruiksvriendelijke Breitling ’s COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) gecertificeerd Caliber 19? Die laatste is tevens een automatisch gangwerk, maar met een gangreserve tot 42 uur, een chronograaf en dag-, datum-, maand- én maanfaseweergave. De kalender van de Super Chronomat met Caliber 19 Four-Year Calendar is semi-eeuwigdurend. Slechts één keer per schrikkeljaar moet de kalender aangepast worden. Op dit uitmuntend binnenwerk geeft Breitling 2 jaar internationale waarborg en is er een waterdichtheid tot 100 meter gegarandeerd.

Dé eyecatcher binnen de Super Chronomat-serie is het Breitling Super Chronomat herenhorloge AB0136251B1A2 met B01 Caliber. Als kers op taart heeft dit model een UTC-module (gecoördineerde wereldtijd). Zo biedt het een tweede tijdzone op de horlogeband. Deze eigenzinnige multifunctie is een knipoog naar één van de eerste Chronomat edities uit de jaren 80. Het binnenwerk van de UTC-module is voorzien van een standaard kwarstgangwerk; geen Super Quartz van Breitling en dus ook niet COSC gecertificeerd omwille van de dikte. De band blijft desondanks de toevoeging van een tweede uurwerk dun, comfortabel en elegant. 

Welke variant van de Super Chronomat je ook kiest, hij tilt je présence naar een hoger niveau!

Ben jij ook zo enthousiast over de sport-chique look van dit iconisch model? Bestel jouw Super Chronomat online bij Jan Maes. Als officiële verdeler van Breitling horloges mag je rekenen op een verzorgde en verzekerde thuislevering, inclusief de bijhorende luxe horlogedoos en garantie. Of kom langs in onze Jan Maes winkel in Wijnegem Shop Eat Enjoy om de Super Chronomat van Breitling in al zijn glorie te bezichtigen.

 

Bold in action, elegant in style.