10 jan 2019

4 tips om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. Hou jij ze vol? Wij geven enkele tips!

Happy 2019! We zitten nu al zo'n tien dagen in het nieuwe jaar. Hoeveel van jouw goede voornemens staan tot nu toe nog overeind? We weten allemaal wat er na een tijdje met de goede voornemens gebeurt. Je hebt geen tijd, geen zin of je vergeet ze gewoon. Met andere woorden, je gooit je goede voornemens al heel snel in een vergeethoekje, waar ze blijven tot het volgende nieuwe jaar er is.

Wat zijn de populairste goede voornemens?

De top vijf van populaire voornemens is: gezonder eten, meer bewegen, gewicht verliezen, meer sparen of minder uitgeven en een nieuwe hobby of vaardigheid leren. Ik denk dat iedereen zich wel in minstens een van die voornemens kan vinden, niet?

Als we kijken naar de top tien zien we ook nog stoppen met roken, meer lezen, een nieuwe job vinden, minder alcohol drinken en meer tijd aan familie en vrienden besteden.

 

Hoe hou je je goede voornemen vol? Drie tips!

Een nieuwe, goede gewoonte wíllen kweken, is de eerste stap. De volgende is natuurlijk volhouden. Wij hebben enkele tips om je goede voornemen dit jaar wél vol te houden.

  • De eerste tip is: kies maar één goed voornemen. Te veel hooi op je vork nemen kan stresserend zijn en werkt averechts, dus focus je op slechts één gewoonte die je wilt aanleren.
     
  • De tweede tip is je goed voornemen delen met anderen. Dit creëert wat gezonde externe druk die je nodig hebt om vol te houden. Wanneer iemand anders op de hoogte is van je voornemen zal je sneller geneigd zijn om tóch nog even naar de fitness te gaan, of om tóch voor havermout te kiezen in plaats van koffiekoeken als ontbijt.
     
  • De derde tip: zoek een buddy. Wil je beste vriendin ook gezonder eten? Probeer lekkere, nieuwe recepten uit en deel ze met elkaar. Wil je broer ook 5 kilometer lopen? Motiveer elkaar en spreek vaste dagen af waarop jullie samen gaan lopen. Zo houden jullie allebei gemakkelijker vol én je hebt meteen een gezellig babbeltje.
 

Een sportief voornemen? Kies voor een smartwatch!

Trek jij dit jaar voluit de sportieve kaart? Met andere woorden, wil jij in 2019 meer bewegen? Dan is mijn vierde tip een smartwatch! Een smartwatch ziet eruit als een gewone horloge, maar hij heeft allerlei handige functies en je verbindt hem gemakkelijk met je smartphone.

In onze webshop hebben we verschillende smartwatch-merken. De vrouwen kunnen kiezen tussen een Fossil Q Venture 2 of een Michael Kors Access Runway Twee trendy modellen die niet al te overheersend zijn op een smallere pols. De mannen hebben keuze uit drie opties: de Fossil Q Explorist 2, de Diesel On Smartwatch en de Armani Connected Smartwatch.

Nieuwe functies: Hartslagsensor, NFC & ingebouwde GPS!

Iedere smartwatch heeft een hartslagsensor achteraan op de kast. Superhandig! Het geeft je een beter beeld van je fitheid tijdens bijvoorbeeld een workout, hardloopsessie of wandeling. Er zijn ook verschillende watchfaces die je hartslag heel duidelijk weergeven.

Met de ingebouwde GPS ga je op pad en hou je je afgelegde weg bij, zonder je smartphone. Dus loopschoenen aan, smartphone aan, en lopen!

Dankzij de NFC technologie betaal je contactloos met je smartwatch. Je kan met Google Pay betalen in alle winkels waar een contactloze terminal met het Maestro logo staat. En dit niet enkel in België, maar in miljoenen winkels wereldwijd.

Let wel: de smartwatches werken het beste met een Android smartphone, omdat het op Wear OS draait. Heb je een iPhone? Dan kan je nog steeds je smartwatch gebruiken, maar je moet de Wear OS app laten draaien, anders ben je niet meer verbonden met je smartwatch.

Smartwatch kopen?