Filter
Sluiten
Prijs in €
Toon resultaten

Breitling

  • 1
  • 2
  • 3

Breitling, vijf generaties aan horloges

Het Zwitserse uurwerkmerk Breitling bestaat al sinds 1884. Ondertussen is reeds de 5e generatie aan het werk in dit familiebedrijf. Het stokpaardje van Breitling is de uitvinding van de chronograaf op lederen armband met 1 drukknop. Het merk plaatste ook de allereerste chronografen in vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanwege hun sterke band met de luchtvaart, vind je in het logo de gevleugelde "B" terug. Op de nieuwere modellen staat een eenvoudiger logo, zonder de befaamde vleugels.

Technische aspecten van een Breitling horloge

De onderdelen van een Breitling horloges zijn volledig Zwitsers en COSC-gecertificeerd. COSC staat voor Controle Suisse des Chronomètres en slaat op de strenge normen waaraan uurwerken moeten voldoen om een uitreiking als deze te krijgen. Ter info: slechts 3% van de Zwitserse horloges zijn COSC-gecertificeerd. Bovendien is elk Breitling horloge uitgerust met een dubbel ontspiegeld glas waarbij zowel de binnen-als buitenzijde van het glas ontspiegeld is. Zo blijft de duidelijkheid van het uurwerk steeds gegarandeerd, vanuit welke hoek het horloge ook bekeken wordt. De waterdichtheid van de horloges varieert van 3ATM of 30 meter tot 300 ATM of 3000 meter. 

De binnenwerken van Breitling

Breitling voorziet verschillende binnenwerken in zijn horloges. Zo zijn er de Quartz horloges die op batterij werken en uitgerust zijn met een Super Quartz binnenwerk. Op die manier gaat de batterij veel langer mee en is er geen tijdsafwijking. Je kan kiezen tussen een analoog, chronograaf en analoog/digitaal horloge bij de Quartz modellen. Uiteraard heb je ook nog de keuze uit verschillende extra functies zoals alarm, chrono, timer,... Deze horloges hebben een internationale waarborg van twee jaar. 

De automatische horloges bestaan in analoog, chronograaf en chronograaf met een GMT functie (2e tijdzone). Breitling heeft twee verschillende soorten automatische binnenwerken in zijn aanbod. 

  • Horloges met een gepersonaliseerd ETA binnenwerk. Deze uurwerken hebben een gangreserve tussen de 40 en 48 uur. Hier geldt een internationale waarborg van 2 jaar. 
  • Horloges met een eigen automatisch Breitling binnenwerk (manufactuur). Deze uurwerken hebben een gangreserve van gemiddeld 70 uur. De internationale waarborg bedraagt hier 5 jaar. TIP: deze uurwerken moeten om de twee jaar teruggestuurd worden naar Breitling om de nodige testen te doen naar waterdichtheid. Zo kan de kwaliteit van het horloge gegarandeerd worden. 

Breitling bij Jan Maes

Elke lijn bij Breitling heeft zijn eigen specifieke kenmerken en functies. Momenteel vind je volgende actieve lijnen bij Breitling: Chronoliner, Navitimer, Chronomat, Superocean, Avenger, Transocean, Galactic, Superocean Héritage, Montbrillant, Colt, Professionals en niet te vergeten de Breitling for Bentley reeks. Op de Jan Maes webshop vind je een selectie uit het ruime aanbod dat Breitling te bieden heeft. Wenst u graag deze horloges eens te bekijken en meer informatie te vragen, kom dan zeker eens langs bij Jan Maes in Wijnegem Shop Eat Enjoy. Daar staan onze Breitling experten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en samen op zoek te gaan naar de geschikte Breitling voor jou.